Briljant Brewing: Förpackningsdesign
Briljant Brewing är ett nystartat mikrobryggeri. Ölhyllan är en otroligt svår plats att sticka ut på designmässigt. Att komma in på marknaden som underdog och sen ta fram ett designkoncept som endast ska positionera en som just the underdog och ”något nytt” är alltså inte hållbart.
Istället har designen fått genomsyras av människorna bakom bryggeriet. Både grundarna och kretsarna den dricks inom består till stor del av folk med bakgrund i den alternativa musikscenen. Genom att låta en nischad målgrupp färga designkonceptet blir det i slutändan också ett sätt differentiera sig från andra varumärken.
Alltså är mycket av inspirationen hämtad från grunge- och punkestetik. För att trotsa regelverket har jag medvetet använt mig av typiska element som anses vara dålig design: flames, rosor, typsnitt som Impact och Times New Roman, pixlar och stretchade bokstäver. Dessa element har jag sen vägt upp med ”fina” typsnitt för att skapa en dynamisk kontrast – och något som faktiskt inte redan fanns på ölhyllan, än.