Projektet är från min anställning på Compani 56. Min roll var grafisk designer. 
Baltic Cup är Sveriges första innebandycup för damer. Vi fick uppdraget att skapa deras grafiska profil och webb. 
Det var viktigt att skapa ett visuellt koncept som talar till en yngre publik, då cupen också hade som funktion att locka fler unga tjejer till att börja spela innebandy. Tidigt i processen blev vi också konfronterade med den oundvikliga frågan: hur ser en damcup ut?
Svar: som en cup i största allmänhet. 
Allt som oftast säger vi fotboll, och vi säger damfotboll. Vi säger final, och vi säger damfinal. Kvinnor är aldrig standard. Förrän nu, det vill säga. Det var därför viktigt för oss att skapa en design som inte ser ut som en alternativ version av något annat utan något som står för sig själv. Bredbent och självklart. 
Symbolen i logotypen är uppbyggd av vanliga former som förekommer i innebandy: silhuetten av en spelare in action och hålmönstret som finns i bollarna. Det var också viktigt att uttrycket i logotypen skrek attityd, rörelse och tävlingsglädje. Logotypen är inte bara responsiv när det kommer till färg och format, utan även med och utan årtal. 
Typografin utgörs av sportiga och stora, feta bokstäver som inte räds att ta plats. Den används även till att skapa typografiska illustrationer och GIF-ar som kan användas som grafiska element.
Identiteten innehåller ett stort bibliotek av grafiska element i elektriska färger. Grafiken är även den, likt logotypen, inspirerad av vanliga former inom innebandy: målgårdar, nät, markeringar samt saker spelare ofta ropar på plan under match. 
Foto: Rickard Cullefors

Titta gärna vidare <3