Baltic Cup: Grafisk profil

Baltic Cup är Sveriges första innebandycup för damer. Det var viktigt att skapa ett visuellt koncept som talar till en yngre publik, då cupen också hade som funktion att locka fler unga tjejer till att börja spela innebandy. Tidigt i processen blev vi konfronterade med den oundvikliga frågan: hur ser en damcup ut?
Svar: Som en cup i största allmänhet. 
Vi säger fotboll, och vi säger damfotboll. Vi säger final, och vi säger damfinal. Kvinnor är aldrig standard. Förrän nu. Det var viktigt att skapa en design som inte ser ut som en alternativ version av något annat.
Byrå: Compani 56
Symbolen i logotypen är uppbyggd av vanliga former som förekommer i innebandy: silhuetten av en spelare in action och hålmönstret som finns i bollarna. Det var också viktigt att uttrycket i logotypen skrek attityd, rörelse och tävlingsglädje. Logotypen är inte bara responsiv när det kommer till färg och format, utan även med och utan årtal. 
Typografin utgörs av sportiga och stora, feta bokstäver som inte räds att ta plats. Den används även till att skapa typografiska illustrationer och GIF-ar som kan användas som grafiska element.
Identiteten innehåller ett stort bibliotek av grafiska element i elektriska färger. Grafiken är även den, likt logotypen, inspirerad av vanliga former inom innebandy: målgårdar, nät, markeringar samt saker spelare ofta ropar på plan under match. 
Foto: Rickard Cullefors